PLUMBING INTERVIEW QUESTIONS & ANSWERS TIPS

Plumber is a tradesperson who has trained in installing and maintaining systems used for potable water, sewage and drainage in plumbing systems. So, job seekers who are interested to work in this field can see the below listed plumbing job interview questions and answers.

Question 1. Explain What Is The Primary Step To Unclog Any Blockage In The Pipes?

Answer :

First and primary technique to unclog the blockage is to pour hot water through the pipes. If the blockage still remains then, you need to use other options.

Question 2. What Is Referred As Building Drain?

Answer :

The lowest point in a drainage system where the interior drainage pipe meet and are conveyed into the sewer is referred as Building Drain.

Question 3. List Out Some Of The Most Common Tools Required For Plumbing?

Answer :

Adjustable pipe wrench

Faucet valve seat wrench

Faucet valve reseating tool

Faucet packing and washers

Tubing cutter

Teflon tape

Cup plunger

Flange plunger

Closet Auger

Sink Auger

Question 4. What Skills Does A Plumber Should Have?

Answer :

Problem solving

Critical thinking

Listening and paying attention to instruction

Decision making

Co-coordinating

Technical knowledge related to pipe fitting

Question 5. What All Tools Are Required To Unclog A Sink?

Answer :

Cup Plunger

Duct tape or wash cloth

Sink Auger

Channeled type pliers

Bucket

Question 6. Mention What Are The Different Types Of Chemical Drain Cleaners Are Used?

Answer :

Caustic drain cleaners: It contains a substance like caustic potash; they are bases and give electron to the clogging substance. This reaction will generate a lot of heat and dissolves the clogging substance, and clears the blockage.

Oxidizing drain cleaners: It contains chemicals like household bleach, peroxides and nitrates. These chemical cause the organic material of the clog to lose an electron and become oxidized. It also generates heat and gas, which clears the blockage.

Acid drain cleaners: It contains a higher concentration of acid and the hydronium ions present in acid reacts with clogging substance and releases heat. This heat will dissolve the substance and clears the blockage.

Question 7. What Is The Home Remedies To Clear Clogged Drain?

Answer :

The home remedies to clear clogged drain is

Take half a cup of baking soda and pour down the drain, and then pour half a cup of vinegar. After 15 minutes, flush out the drain with hot water

Add equal parts of salt, vinegar and baking soda. After one hour pour hot water into it

Add half a cup of salt and equal amount of baking soda, sprinkle it into the drain and then flush it with hot water

Question 8. Explain What Is Angle Stop?

Answer :

Angle stop is a shutoff valve between the water supply pipe and the fixture it supplies. It is used to shut off water to a fixture in case of failure, repair or leakage.

Collected & Edited By: Customer Service HR Strategy Viet Nam

Source: https://www.wisdomjobs.com/e-university/plumbing-interview-questions.html

——————————————————–

Let’s follow us by: 

PLUMBING INTERVIEW QUESTIONS & ANSWERS TIPS

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *